Artikelen

Geld en identiteit

Geld heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld in het dagelijks leven voor sommige is het zelfs het belangrijkste wat er is. Het is algemeen bekend dat geld belangrijk is voor de samenleving niet alleen op economisch vlak maar ook op een cultureel vlak. Geld heeft namelijk ook een belangrijke rol in de identiteit van een land.  

Geld kan de geschiedenis van zijn land zien aan de mensen die het gebruiken. Er staat bijvoorbeeld vaak een persoon op die belangrijk is geweest voor dat land. Dit is iets wat zeker mist bij de Euro. Op de Euro staan er namelijk alleen fictieve dingen. Hierdoor hebben de mensen minder een identiteit met de EU. Nu zeg ik niet dat de Gulden terugbrengen economisch beter zou zijn voor Nederland maar cultureel gezien zeker. Maar wie zou erop staan als we de Gulden Terug zou brengen hier heb ik een Aantal suggesties van mannen en vrouwen die veel voor Nederland hebben betekent en een plek verdienen op een munt of een briefje. 

Willem van Oranje 

Veel landen hebben een persoon die zij Vader van land noemen. Zo heeft Turkije Ataturk en Zuid Afrika Nelson Mandela. De Vader van Nederland is Willem Van Oranje. Hij was onze eerste leider een heeft Nederland een onafhankelijk land gemaakt. Hij streed tegen de Spaanse bezetting en voor gelijke rechten voor elk geloof in Nederland en dit werd helaas zijn dood. 

Prins Willem III 

Deze persoon zegt u waarschijnlijk niks maar in het Verenigd Koninkrijk is hij wel Bekend. Hij was een van de grootste leiders die Nederland ooit heeft Gehad. Hij heeft bijvoorbeeld met het Nederlands leger Engeland veroverd en Koning van het Verenigd koninkrijk. 

Anne Frank 

Anne Frank was een joods meisje die in Amsterdam Woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog ze schreef een wereldbekend dagboek waarin je kon lezen hoe het leven was voor Europese joden onder Duitse Bezetting. Ze overleed in een Duits concentratie kamp maar haar herinnering is nooit Weggegaan  

Basten Arends MR2B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *