Artikelen

Financiële status millennials

De woningmarkt schiet de lucht in en millennials blijven daardoor langer thuis wonen. Wanneer staat deze leeftijdsgroep op eigen benen en wat verdienen ze?

Uit cijfers van het CBS blijkt dat twintigers vaker thuis blijven wonen. Een deel van de reden is de stijgende prijs van de woningmarkt. Toch is het zo dat de meeste twintigers economisch zelfstandig zijn. Dit betekent dat hun netto inkomen boven het niveau van de bijstand staat.

Rond eind twintig verandert de verhouding van inkomen tussen mannen en vrouwen. Dit komt voornamelijk omdat vrouwen vaak minder werken als ze kinderen krijgen. Ook hebben ze langer zwangerschapsverlof. Zwangerschapsverlof duurt minimaal 16 weken, waar vaderschapsverlof maar 40 uur duurt.

15% van alle werkende twintigers is niet economisch zelfstandig. Dit zijn zo’n 131.000 mensen in Nederland. De mediaan van het inkomen van werkende twintigers is 16.000 euro. Op 26-jarige leeftijd hangt dit rond de 29.000 euro en op 39-jarige leeftijd rond de 37 duizend euro. Hieruit valt op te maken dat het bedrag met elk leeftijdsjaar rond de 2 duizend euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *