Artikelen

Vooruitblik Jongeren en geld

Financiering 

Vele jongeren werken om wat bij te verdienen naast hun studie. Het bij verdienen is soms noodzakelijk en dat baart af en toe zorgen bij jongeren. Het minimum loon is helaas laag waardoor je vele uren moet maken om te verdienen wat je wilt. Wat doen jongeren om geld te verdienen ? Wij hebben een aantal jongeren in de talkshow uitgenodigd die op een andere manier geld verdienen en die werken aan projecten. 

Tegenwoordig kun je als je op het mbo zit geld ontvangen van duo, dit noemen we studiefinanciering. Buiten studiefinanciering kun je om je zorgkosten te kunnen betalen ook een zorgtoeslag ontvangen, super goed geregeld toch? Zo kun je tijdens het studeren alsnog zorgen dat je school en zorg goed geregeld worden. Er is dus niemand in Nederland die geen zorgverzekering kan afsluiten. 

Gasten 

Natuurlijk wil je werken aan de toekomst, leuke dingen doen met vrienden, sporten en volop genieten van het leven. Iedereen geniet op zijn eigen manier maar hoe zorgt iedereen er nou voor dat daar genoeg geld voor is? In de uitzending zijn Aika, Tyrone, Nils en Brent onze gasten. Vier jongeren die gaan praten over hun leven en carrière met betrekking tot geld. 

Aika doet de opleiding ondernemen, wat zij daar doet, waarom en wat zij ervan vind zal zij toelichten in de talkshow. Een ondernemer starten is erg populair in deze tijd, weet je iets origineels te vinden in de duizenden dingen die al bestaan kun je er goed geld mee verdienen. Haar vriend heeft een eigen bedrijf genaamd Abofiets, hier kun je het duurzaamste fietsabonnement afsluiten. Aika helpt haar vriend. 

Nils is de derde gast. Hij is bekend van toffe feesten onder andere in Jimmy Hoo, Summerbreak, Next Generation en nog veel meer. Ze gaan het met he hebben over hoe hij erachter gekomen is dat het zijn passie was, en hoe zij het budget opstellen. Hij gaat ons meer vertellen over wat er bij z’on organisatie komt kijken. 

Bear maakt content op Youtube en Instagram, daar deelt hij ook verschillende persoonlijke dingen. Hij heeft zijn schooluitje naar Antwerpen afgezegd om aanwezig te zijn bij deze show. 

Brent Bouwmeester heeft een bedrijf voor verhuur bedrijf voor fietsen. Brent is een goede vriend van Nils. Wat hij doet en hoe hij dat doet gaan jullie horen in de talkshow. Deze vier personen verdienen ieder hun geld op een andere manier. Vergeleken met leeftijdsgenoten doen ze ook iets heel anders dan hun loon verdienen in een supermarkt of horeca etc. 

Vier interessante mensen staan woensdag 8 januari 2020 klaar om alles te vertellen. 

Anne Smit MR2B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *