Artikelen

Rapper Juice WRLD (21 jaar) overleden

Je kent hem vast van de hits “Lucid Dreams”, “Lean With Me” en “All The Girls Are The Same”.  Jarad Anthony Higgins (ook bekend als Juice WRLD) was een van de meest besproken artiesten van zijn generatie, door zijn single op “Lyrical Lemonade” heeft hij ook het mainstream publiek weten te bereiken en een fanbase weten te creëren. Het ging Jarad allemaal gemakkelijk af, maar op 8 december kwam dit tot een eind.

Jarad was onderweg naar Chicago in zijn privéjet met zijn crew, tijdens het vliegen vermoedde de piloot van het vliegtuig dat er wapens en drugs aan boord waren. De piloot schakelde al snel de politie in zodat ze de groep konden opwachten op Chicago airport. De rapper bezat 41 zakjes met wiet (alles bij elkaar ongeveer 30 kg), en zes flesjes codeïne (ook wel Lean genoemd).

Toen de rapper en zijn crew op de hoogte werden gesteld dat er politie op het vliegveld stond te wachten, werd het Jarad te heet onder de voeten. Dit leidde tot het punt dat de rapper de pillen heeft ingenomen om ze te verstoppen voor de politie. Kort hierna werd de rapper onwel waardoor hij snel naar het ziekenhuis gebracht werd. Niet veel later is hij overleden in het ziekenhuis.

De hele wereldwijde hiphop gemeenschap reageerde geschokt, rappers als Trippie Redd, Lil Nas X, Lil Pump, Drake en zijn goeie vriend Ski Mask the Slump God toonde berouw. Vooral Ski Mask had het er enorm moeilijk mee, aangezien Jarad zijn beste vriend was, en hij een jaar geleden zijn andere beste vriend XXXTentacion al verloren had in een drive by shooting.

De label eigenaar van Lyrical Lemonade genaamd Cole Bennett plaatste ook een emotionele foto op zijn Instagram, waarin hij Juice WRLD omhelste op het podium. Eronder had hij neergezet dat hij zijn vriend nooit zal vergeten, en dat hij altijd in zijn hart zou doorleven.

Deze tragische gebeurtenis is natuurlijk een grote shock voor elke hiphop liefhebber die er is, veel oudere mensen zullen deze rapper vast niet kennen maar voor de huidige jeugd is dit een van de grootste idolen die ooit heeft geleefd. Er zullen nog veel projecten uitkomen aangezien JuiceWRLD talloze platen heeft gemaakt, onder andere nog een album met NBA Youngboy. De muziek die JuiceWRLD heeft gemaakt zal niet snel vergeten worden en hij is voor vele mensen een grote legende. Rust in vrede.

Door David Westmeijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *