Artikelen

Ryan Babel keert terug naar Ajax

Ryan Babel keert terug naar Amsterdam. De 33-jarige linksbuiten komt tot het einde van het seizoen op huurbasis over van het Turkse Galatasaray. De international van het Nederlands elftal gaat beginnen aan zijn derde periode bij Ajax.

Babel groeide op in Amsterdam-Zuidoost en sloot zich in 1998 op 12-jarige leeftijd aan bij de jeugdopleiding van Ajax. Babel debuteerde op 1 februari 2004 op 18-jarige leeftijd tegen ADO Den Haag. Hij maakte meteen indruk dankzij een goede invalbeurt. In de volgende seizoenen brak Babel door als een belangrijke speler voor Ajax en na een goed EK-onder 21 wekte hij interesse bij veel Engelse clubs.

In de zomer van 2007 was het uiteindelijk Liverpool die aan het langste eind trok. Babel tekende een contract voor 5 jaar en maakte de overstap naar de Engelse club voor 18 miljoen euro. Dankzij deze transfer werd Babel de duurste speler ooit uit de jeugdopleiding van Ajax. Met het veroveren van een basisplaats bij Liverpool had Babel daarentegen moeite. Hij kwam onder kritiek te staan van de pers in Engeland en Nederland. Na een korte periode bij het Duitse Hoffenheim liet hij zijn contract ontbinden en maakte hij de terugkreeg naar Ajax.

Aan het begin van het seizoen 2012/2013 tekende Babel een contract bij Ajax tot 30 juni 2013. Na een seizoen met voornamelijk invalbeurten maakte hij transfervrij de overstap naar het Turkse Kasımpaşa SK. Vervolgens dook Babel op bij Al-Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten en bij Deportivo La Coruña uit Spanje. Vervolgens keerde Babel terug naar Turkije, ditmaal voor Beşiktaş, hier vond hij zijn oude vorm weer terug en werd een vaste waarde in het team. Na een goed half seizoen bij Fulham in de Premier League en een goed half seizoen bij Galatasaray is het voor Babel tijd voor zijn derde periode bij Ajax.

Ajax heeft de keuze om Babel terug te halen naar Amsterdam gemaakt omdat zowel David Neres als Quincey Promes beide in de eerste seizoenshelft uitvielen met een blessure. Babel word dus voor een half jaar teruggehaald naar Amsterdam om de vleugelpositie in te vullen.

Bronvermelding:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Ryan_Babel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *