Artikelen

Feestjes zijn niet altijd leuk

Ga jij graag uit? Vind je het leuk om gezellig met je vrienden te dansen en te drinken? Mooi! Dat is namelijk ook super leuk. Alleen niet altijd. Je hoort vast vaak genoeg over mensen die tijdens het uitgaan ruzie krijgen, in elkaar geslagen worden en zelfs aangerand worden. Dit is een beetje de donkere kant van al dat gezellige stappen. Hoe kan je het nou voorkomen dat jij een van deze mensen wordt?

Bemoei je met je eigen zaken! Precies dat is wat je moet doen. Ga je niet bemoeien met andere mensen. Je bent toch lekker met je vrienden? Het is natuurlijk begrijpelijk als je een keer gezellig met andere mensen wilt praten. Lekker doen! Maar hou het dan ook respectvol. 

Heb je last van een jongen of meisje? Zitten ze ongewild aan je en voel je je oncomfortabel. Ga naar een bartender! Tegenwoordig doen veel clubs mee met ‘Angela’ dit is een code naam. Als jij lastig gevallen wordt en je vraagt aan de bar naar ‘Angela’ dan weet het personeel wat er aan de hand is. Ze zullen je helpen met wegblijven, een taxi bellen of de persoon uit de club zetten.

Uitgaan is harstikke leuk, maar houd het dus gezellig en veilig. Wees op je hoede en blijf bij je vrienden. Het is belangrijk dat jullie elkaar in de gaten houden. Help elkaar en let op elkaar, dit is het allerbelangrijkste.

Buiten alle stomme dingen is het natuurlijk harstikke leuk om uit te gaan. Zeker doen! Ga plezier hebben! Maar, blijf altijd alert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *