Artikelen

De perfecte kantine

Studeren is een zware taak. Steeds oefenen, leerstof in je hoofd stampen en vooral de motivatie vinden om door te blijven gaan. Pauzes zijn dan voor studenten heel fijn. Vooral als de school een kantine aanbiedt waar je lekkere broodjes en snacks kunt kopen. Maar wat nou als de kantine maar steeds duurder wordt? Hebben wij als studenten dan nog wel genoeg geld om er iets te kopen? Verkopen de kantinemedewerkers wel genoeg verschillende producten? En de belangrijkste vraag is: Wat kunnen de kantinemedewerkers doen om de studenten de perfecte kantine te bieden?

Loren Giergo

Merel Zoomers en Linda Muilenburg, twee studenten van het Media College in Amsterdam, zitten allebei in het 2e jaar van de opleiding Redactiemedewerker.

Ze komen uitgebreid aan het woord.

“Op een gegeven moment als je lang op school zit, hebben ze steeds hetzelfde assortiment. Daar mag best wel eens verandering in komen.”  Linda denkt bijvoorbeeld aan andere soorten broodjes. Voor haar mogen broodjes met carpaccio en tonijn beslist blijven, maar ze vindt wel dat er nieuwe broodjes moeten komen, denk bijvoorbeeld aan een filé speciaal. Merel zegt: “Ik eet altijd hetzelfde als ik iets koop.” Nu doen de kantinemedewerkers vaak op een dag of drie dagen iets nieuws in het assortiment en weer dan twee dagen niet. “Ik vond die Unox worst lekker, alleen dat doen ze niet meer.” Merel geeft aan dat ze het fijner vindt om de nieuwe producten vaker terug te laten komen.

“De producten uit de kantine zien er schoon en hygiënisch uit. Ik vind het ook goed dat ze alles in zakjes doen”, zegt Merel. “Het is niet iedereen graaien en met de klauwen er aan.” Linda vindt het vers uitzien. “Soms heb je met zalm dat het er raar uitziet. Maar dat heb ik hier totaal niet.”

“Ik vind het wel aan de dure kant”, zegt Merel. “Ik snap het, maar om op jouw punt in te gaan: dat studenten het niet super breed hebben en dat €2,65 voor een broodje wel duur is. Terwijl het vorig jaar goedkoper was”, zegt Linda. “Zalm en carpaccio zijn gewoon duur om in te kopen dus ik snap dat het zoveel kost. Ik denk dat broodjes waar niet zo’n duur beleg op zit, gewoon € 2, 00 zouden moeten kosten”, suggereert Merel. “Ik vind ook dat broodjes met minder duur beleg goedkoper moeten zijn dan broodjes met duur beleg.” Linda: “Ik denk dat het een goed idee is om stempelkaarten te gebruiken. Elke keer als je een broodje koopt, krijg je een stempel. Als je stempelkaart vol is, krijg je iets gratis.”

Dus kantinemedewerkers, jullie zijn op de goede weg. Maar het kan nog een tandje beter.

Artikel: Noor Verbiest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *