Artikelen

Bertje Doperwtje: gast van deze week

Bert van Romeijn, ook wel bekend als Bertje Doperwtje, is een bekende straatartiest in en rondom Alkmaar. Hij staat bij jongere en oudere in- en omwonende bekend als dé stad artiest en is dan ook vaak te vinden op zijn vaste plekjes.

Bertje staat vaak op zijn vaste plek oor de HEMA aan de Langestraat in de stad en zijn repertoire bestaat uit zijn eigen werk. Zijn muziek is actueel en grappig, ‘met inhoud’, zoal hij zelf aangeeft. Bertje bemoeit zich graag met wat er in de wereld plaatsvindt en zingt graag over liefde en geluk. Hij is te herkennen aan zijn groen outfit met onder andere groene klompen en zij groene muts en tuinbroek.

Hij begon in een band, welke op straat speelde en werd hier zanger van. Na enige tijd begon solo, met zijn akoestische gitaar. Zijn acts zijn wild en amuserend, met gekke sprongen en andere fysieke taferelen. Je zou Bertje wel als een komische straatmuzikant kunnen zien, welke naast grappige fysieke uitspattingen ook inhoudelijk opgaat in actuele onderwerpen.

Bertje werkt niet alleen als straatmuzikant op de straten van Alkmaar, maar treedt ook op straattheaterfestivals, kinderfeestjes en evenementen zoals Sinterklaas. Hij heeft tot drie keer toe een eerste plaats bemachtigd bij straattheaterfestivals.

Naast zijn straatoptredens heeft hij in 2008 een CD ‘onhoudbaar’ uitgegeven, in 2014 verscheen het stripboek ‘Bertje Doperwtje en de mannen van Hak – Doperwtentaart. Zo verschenen er in 2017 nog twee CD’s en zit Bertje Doperwtje niet stil.

Je krijgt gemixte reacties van de inwonende van Alkmaar als je vraagt naar Bertje Doperwtje. Reacties zijn veelal positief en iedereen weet direct wie je bedoelt.

Door Chantal Prins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *