Artikelen

De open dag van het Mediacollege Amsterdam komt er weer aan!

22 januari

De eerste open dag van vorige week woensdag was een heus succes! Op 22 januari komt weer het ideale moment voor potentiele leerlingen om een exclusief kijkje in de keuken te krijgen.

De vakschool Mediacollege Amsterdam, of kortweg Ma is dé mediaopleiding op het Mbo, de school biedt vele diverse opleiding binnen de media aan zoals:

            –Mediavormgever/ Visual designer

            –E-commerce designer

            –Ruimtelijk vormgever

            –Photographic designer

            –Audiovisueel

            –Filmacteur

            –Podium- en evenemententechnicus

            –Geluidstechnicus

            –Mediadeveloper (Software developer)

            –Gamedeveloper (Software developer)

            –Game Artist

            –Mediamanager

            –Mediaredactiemedewerker

            –Signspecialist

            –Allround mediamaker

            –Medewerker creatieve productie

De school is een vakschool op het gebied van technologie, media en design. Naast mbo biedt het ook vmbo aan, aan de Dintelstraat. Totaal heeft het maarliefst 2500 studenten, verdeelt over 14 opleidingen. De school vierde vorig jaar haar 100-jarig jubileum.

Op 1 juli 1918 werd de Amsterdamse Grafische School (AGS) opgericht, hiermee kwam er een begin aan het grafische onderwijs in Amsterdam. Sinds 1933 word er lesgeven aan de Dintelstraat, waar hedendaags de vmbo-tak les heeft. In de jaren ’70 en ’80 wordt het vak teken belangrijker en belangrijker. Daarom komt er in de jaren ’70 de Grafische MTS

In 1990 ontplooit de school zich tot het Grafisch Lyceum Amsterdam en kiest het ervoor om tijdens de fusies van de ROC’s zelfstandig te blijven. Dankzij de opkomst van het internet, gaat er een wereld open voor de school.

In 2006 word het Grafisch Lyceum Amsterdam gedompeld naar het Mediacollege Amsterdam, dit omdat de school niet alleen meer Grafische opleiding maar allerlei Mediaopleiding aanbood.

In 2018 vierde de school haar 100-jarig jubileum, en vierde daarmee 100-jarig grafisch onderwijs in Amsterdam.

Ook is er de mogelijkheid om de opleiding in Virtual Reality te bezichtigen, deze rondleiding is te bekijken via deze video mocht je nou beschikken over een echte VR-headset dan kun je het hier bekijken. Een andere mogelijkheid is de keuzehulp.

Het hoofdgebouw van het Mediacollege Amsterdam is goed te bereiken met de auto of openbaar vervoer. Vanaf NS-station Amsterdam Sloterdijk pakt u bus 22 richting Muiderpoort station, en stapt u bij halte contactweg uit (+- 10 minuutjes rijden). Vanaf NS-station Amsterdam Centraal pakt u bus 22 richting Amsterdam Sloterdijk en stapt u bij halte contactweg uit (+-20 minuutjes rijden).

Geïnteresseerde zijn welkom op Contactweg 36 in Amsterdam op 27 november van 15.00 tot 20.30 uur, woensdag 22 januari 2020 is er eventueel een tweede open dag. Ook kun je je natuurlijk direct inschrijven. Hiervoor hoef je je niet in te schrijven, je kunt gewoon binnen lopen, de school bekijken en leerlingen en docenten het een en ander vragen over de opleiding.

Door Pepijn de Man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *