Artikelen

Aankomende zomer het sportevenement van de wereld

Aankomende zomer vindt weer één van de grootste
sportevenementen in de wereld plaats. Het zal voor de tweede keer in Tokio afspelen, de hoofdstad van Japan. Op vrijdag 24 juli gaat het van start met een opening waarin elk land wordt gepresenteerd.

In de komende maanden moeten sporters zich nog bewijzen of ze mee mogen doen aan de Olympische Spelen. Een aantal sporters hebben al de zekerheid dat ze mee mogen doen. Zo gaat Ferry Weertman de 10 km zwemmen op open water. In Rio de Janeiro (2016) had Ferry goud op de 10 km, datzelfde jaar pakte hij de wereldtitel in Hongarije. Helaas verloor hij de titel afgelopen zomer aan het WK in Zuid-Korea, maar kreeg in plaats van de titel een olympisch ticket.

Aankomende zomer moeten we ook goed kijken naar het mannen- en vrouwenteam hockey. Voor de mannen was het erg spannend in Rio de Janeiro, ze deden in het begin erg goed maar belande uiteindelijk op de 4de plaats. De vrouwen speelde beter in de competitie zij kregen zilver.

Spectaculaire sporten

Buiten het oranje team kan je nog naar andere spectaculaire sporten kijken zoals: kayaking, roeien en surfen. Dat zijn de onderdelen waar ik zelf erg naar uit kijk. Met namen kayaking en surfen zijn sporten waar het over het algemeen heftig aan toe gaat. Een andere nieuwe sport is skateboarding, hiervan ben ik vooral benieuwd hoe het er uit gaat zien. Wordt er gebruik gemaakt van een halfpipe net zoals bij snowboarden?

We gaan het allemaal zien deze zomer. Zet het in je agenda vrijdag 24 juli, de Olympische Spelen in Tokio.

Erben Stienstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *