Artikelen

Geldwolf

Niet iedereen zal het ermee eens zijn, maar het leven draait om geluk, gezondheid en geld. Misschien draait het leven niet om geld, maar de samenleving waarin wij leven in ieder geval wel. Geld maakt het leven een stuk makkelijker, maar toch heeft niet iedereen de luxe om hiervan te profiteren. Er zijn duizenden of misschien wel miljoenen mensen die leven in armoeden. Geld is een zelf bedacht concept dat honderden jaren geleden is bedacht om het ruilen van goederen eerlijker te maken. Het is grappig hoe erg het concept is geëvolueerd over de jaren heen en hoe we het tegenwoordig ons hele leven laten leiden door geld.  

Geld is fijn om te hebben maar het is voor sommige mensen een soort drugs waar ze zich door laten leiden. Zulke mensen noem je ‘geldwolven’ dit zijn mensen die continu bezig zijn met het verdienen van geld en steeds meer willen. Dan heb je ook nog mensen die tevreden zijn als ze maar een huis hebben en eten kunnen betalen. Maar er zijn ook heel veel mensen die in de schulden zitten, geen geld hebben en soms gaat het zelfs zo ver dat ze geen huis meer hebben.  

Als student merk je al best snel hoe belangrijk geld ook eigenlijk is. Om een huis, elektriciteit, water, eten en kleding te kunnen betalen heb je best veel geld nodig. En dan wil je natuurlijk ook nog wat over houden om te sparen en leuke dingen van te doen. Even een avondje uit kost al snel rond de 20 euro.  

Tegenwoordig lenen studenten steeds meer geld waardoor ze steeds meer in de schulden komen. Het is ook heel vaak zo dat ze hier ook lastig uitkomen en daardoor de rest van hun leven in de schulden blijven. Dat is natuurlijk niet fijn.  

Het is grappig hoeveel invloed een merk en reputatie heeft op de prijzen van producten. Zo is een hele leuke broek van Levi’s voor 30 euro spotgoedkoop, maar een hele leuke broek van de Primarkt voor 30 euro heel duur. Merken spelen een grote rol. Ook in het sociale leven is dit belangrijk voor mensen. Mensen willen er graag bij horen en denken dit te doen door de duurste kleren te dragen, duren auto’s te rijden en het mooiste huis te hebben. Uiteindelijk maakt het allemaal niks uit, we zijn allemaal mensen wat het getal op onze bankrekening ook zegt. Het maakt je niet beter dan de anders en dat is wat mensen in deze samenleving soms lijken te vergeten.  

Franka Rublek MR2B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *