Artikelen

COLUMNS MAREQUEST

Ma Request- variant van Serious Request- is weer van start gegaan. Ma Request vindt elk jaar plaats op het Mediacollege in Amsterdam. Alle opleidingen werken samen en organiseren één groot feest, waarbij er veel geld wordt opgehaald voor een goed doel.  
 
Dit jaar was Ma Request op 16 december 2019 van start gegaan. Een week lang met gezelligheid, activiteiten en natuurlijk een week waarbij er duizenden euro’s worden opgehaald voor het goede doel. Dit jaar zamelt Ma Request geld in voor het goede doel Make-A-Wish Nederland. Dat doen ze doormiddel van verschillende activiteiten; sumoworstelen, nagellakken, Just Dance en nog veel meer. Ook heeft Ma Request een eigen glazen huis. Hierin zitten verschillende studenten die radio maken. De luisteraars kunnen zelf plaatjes aanvragen, nadat ze een donatie hebben gedaan.  
 
Make-A-Wish Nederland 
Make-A-Wish Nederland is sinds 1980 een goed doel waarbij wensen van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziektes in vervulling gaan. Make-A-Wish is internationaal en is nu actief in 50 landen. Per jaar worden wereldwijd 15.000 wensen vervult. In 1989 is Nederland één van de 50 landen. De allereerste wens komt van de 10-jarige Cindy. Een verpleegster van het Haagse Juliana Kinderziekenhuis meldt Cindy en haar wens aan. Binnen de kortste keren woont Cindy de toenmalige populaire televisieserie ‘Zeg ‘ns AAA’ bij.  
 
Ma Request 
Sinds 2015 is Ma Request een weeklange inzamelingsactie op het Mediacollege Amsterdam. In 2015 is er maar liefst €6.037,18 opgehaald. En in 2016 is het bedrag zelfs meer geworden. Alle acties bij elkaar leverden €2.271,89 op en het College van Bestuur van Ma heeft €5.000,- eraan toegevoegd. Hierdoor is er in totaal €7.271,89 opgehaald. Dit jaar streven we natuurlijk naar meer! En hopen we dat we dat we veel wensen in vervulling gaan.  
 
Het zelfgemaakte glazenhuis 
Elk jaar staat er een zelfgemaakt glazenhuis is de aula. Hierin staan er verschillende studenten te praten over de actie en kondigen ze muziek/interviews aan. De studenten van de opleiding Mediaredactiemedeweker maken radio en de studenten van de opleiding Vormgeving en Geluidtechnicus zorgen voor de opmaak en het geluid.  
 
“Ik vond het in het begin erg spannend, maar als je eenmaal praat dan gaan de zenuwen vanzelf weg en heb je het niet eens door dat je luisteraars hebt.” – Namens student die radio heeft gemaakt.  
 
Doneren 
Doneren kan altijd. Via de website MaRequest.nl kun je doneren. En anders kun je altijd via de website Make-A-Wish Nederland doneren. Elke euro zorgt ervoor dat er een wens van een kind met ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziektes in vervulling gaat.  
 
We streven dit jaar naar een hoog bedrag, waardoor honderden wensen in vervulling gaat.  

Mediacollege studenten zetten zich in 

Afgelopen maandag is MA Request weer van start gegaan. Geld doneren voor het goede doel is nog nooit zo leuk geweest! Ieder jaar organiseert het Media College Amsterdam MA Request. Met dit initiatief proberen studenten zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel.  

Dit jaar gaan alle donaties naar Stichting Make-A-Wish. Make-A-Wish-Nederland geeft ernstige, of soms levensbedreigend zieke kinderen de dag van hun leven.  

Kinderen van 3 tot 18 jaar oud kunnen via de site een wens insturen naar make-a-wish. Vervolgens zullen zij de wens in vervulling laten komen. Dit is natuurlijk super voor de kinderen, maar kost helaas wel veel geld. Daarom is het zo belangrijk om genoeg geld in te zamelen om de dromen van deze kinderen in vervulling te laten komen.  

Make-A-Wish Nederland is super belangrijk voor de kinderen. Natuurlijk is de dag dat hun droom uitkomt fantastisch, maar ook de weg ernaar toe is net zo speciaal voor ze. Ze hebben iets om naar uit te kijken en dat is meestal al genoeg.  

Ik vind MA Request een mooi voorbeeld van een goed en leerzaam initiatief. Niet alleen is het goed dat er geld wordt opgehaald voor het goede doel. Ook vind ik het heel mooi dat de studenten zich er zo voor inzetten. Ik vind dat meer scholen dit eigenlijk zouden moeten doen.  

Veel verschillende studenten van verschillende opleiding hebben afgelopen maanden keihard samen gewerkt om wat moois neer te kunnen zetten. Dit is ze zeker gelukt! Het thema is dromenland. De hele kantine is versierd alsof je door een soort droom loopt. Je hebt superleuke activiteiten. Zo is er een goochelaar, kun je sumo worstelen en worden er taarten op docenten gegooid. Dat allemaal voor een klein prijsje. Ook is er natuurlijk elke dag in de grote pauze een feest in de Lounge. 

Ik denk dat veel scholen een voorbeeld kunnen nemen aan dit project. Er moet super veel worden  samengewerkt tussen de opleidingen om dit allemaal neer te hebben kunnen zetten. Verder heeft iedereen er super veel werk in gestoken. En is het natuurlijk super om zo veel geld op te kunnen halen voor zo een belangrijk goed doel als Make-A-Wish Nederland.   

Aan het eind van deze week zal er bekend worden gemaakt hoeveel geld wij hebben opgehaald voor Make-A-Wish Nederland. Tot die tijd genieten we met zijn alle nog van de gezellige week en de leuke activiteiten, want alle kleine beetjes helpen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *