Artikelen

Top 50 Nederland op Spotify.

De Nederlandse top 40 is een wekelijkse hitlijst die door Spotify, maar ook door andere radio’s of app’s wordt uitgezonden. In deze lijst worden de meest populaire liedjes van dat moment gezet. Sinds 2015 wordt er ook op sociale media een top 40 gepost. Namelijk op Twitter, Facebook, Instagram en TouTube. 

Op dit moment is het week 50 en is de top 50 van spotify alweer gevuld met kerstnummer, door de kerstperiode die er weer aan zit te komen. De lijst heet Top 50 Nederland en is een officiële lijst die spotify heeft aangemaakt en bijhoudt. De lijst is een mix tussen allemaal muziekstijlen. In de lijst vind je Nederlandse hiphop, popmuziek en rapmuziek. Het is een mengelmoes van allemaal nummer, maar dit komt doordat het de meest geluisterde nummers zijn door iedereen in Nederland.

Op nummer 5 in de lijst Top 50 Nederland staat op dit moment het nummer, Memories van artiest Maroon 5.  Het nummer kwam uit in 2019. De zanger van de band is Adam Levine. Het nummer is niet alleen in Nederland geliefd, maar is een gigantische wereldhit.

Op nummer 4 in de lijst Top 50 Nederland staat op dit moment het nummer, ROXANNE van artiest Arizona Zervas. Het nummer is al bijna 163 miljoen keer beluisterd. De genre van het nummer is HipHop/rap. 

Op nummer 3 in de lijst Top 50 Nederland staat op dit moment het nummer, Pa Olvidarte van artiest Emma Heesters met Rolf Sanchez. Het nummer is gezongen tijdens het programma Beste Zangers. Het nummer is in de genre Pop. Het nummer is inmiddels al meer dan 11 miljoen keer geluisterd op Spotify.

Op nummer 2 in de Top 50 Nederland staat op dit moment het nummer, Lucid Dreams van artiest Juice WRLD. Het nummer kwam uit in 2018. De rapper is pas geleden opleden. Trouwe fans hebben zijn nummer veel gestraimed, hierdoor is zijn nummer wederom in de Top 50 Nederland belandt.

Op nummer 1 in de Top 50 Nederland staat op dit moment het nummer, Dance Monkey van artiest Tones and I. Het nummer is al bijna 650.000.000 keer geluisterd. Het nummer is in de genre Electropop en kwam uit op 10 mei 2019. 

De overige nummer in de Top 50 Nederland zijn erg divers. De lijst verandert iedere dag en kan er over een week weer helemaal anders uitzien. Daarom kan je nummers die je luister ook opslaan, zodat je ze nadat ze uit de lijst zijn nog steeds kunt luisteren.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *