Artikelen

Marequest

Ma Request helpt Make a Wish 

Eindelijk is het weer de tijd van het jaar. De decembermaand is begonnen en dat betekent dat MA Request weer van start gaat. De leerlingen van het mediacollege zijn begonnen met het project Ma Request, maar wat houdt dat eigenlijk in?  

Make Request lijkt erg op Serious Request. Elk jaar krijgt een ander non-profit bedrijf de kans om samen te werken met dit grote evenement. Er wordt altijd veel geld opgehaald voor goede doelen en gebeurt er ook altijd van alles.  

Elke dag zijn er drie verschillende gezinnen die plots te horen krijgen dat hun of haar kind ziek is of een levensbedreigende ziekte heeft. De organisatie Make A Wish zet zich in voor kinderen tussen de 3 en 18 jaar. Make A Wish wil de kinderen hoop 

geven in haar donkerste dagen. Het bedrijft organiseert leuke activiteiten en willen een kind een dag geven om niet te vergeten. Door onder meer bekende mensen te vragen zoals: acteurs, profvoetballers en artiesten wordt de droom werkelijkheid. Make A Wish laat kinderdromen uitkomen.  

Uit onderzoek is gebleken dat het realiseren van een droom of een wens, 

jonge patiënten weer hoop en vertrouwen geeft in zware tijden. Als iemands droom in vervulling gaat, is het een heel groot project en bijzonder traject. De mensen van Make a Wish zijn soms wel maanden bezig om bijzondere, speciale activiteiten te realiseren, maar als uiteindelijk altijd alles samen komt is de impact altijd heel erg groot. Niks is mooier dan het zien van een gelukkig kind. Het geeft iedereen die meewerkt aan een project iets bijzonders, een gevoel van trots en blijdschap.  

Make A Wish probeert zich voor ieder ziek kind in te zetten. Dat doen ze niet alleen, dat kunnen ze ook niet alleen. Het verhaal is hun verhaal. Het is het verhaal van kinderen die ongeneselijk ziek zijn of kinderen die al zo lang in het ziekenhuis liggen dat ze niet meer weten of ze wel ooit nog eens thuiskomen.  

Een van de ambassadeurs is Sjoerd van Ramhorst. Sjoerd is Sportverslaggever bij NOS en zet zich graag in voor kinderen. “Het is heel fijn om iets te doen voor kinderen die ernstig ziek zijn” verteld Sjoerd.” Sommige kinderen zitten er soms wel maanden en als ze wel thuis zijn is de kans groot dat ze nog dagelijks geconfronteerd worden met hun ziekte. Dat heeft een enorme impact op het kind. Daarom vind ik het zo mooi dat we met Make-A-Wish de kinderen kunnen laten vergeten dat ze ziek zijn’ aldus Sjoerd van Ramhorst.  

Het is mooi en inspirerend om te zien dat iedereen bij Ma Request zich sterk houdt voor dit goede doel. Laten we met ze allen er iets moois van maken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *