Artikelen

Interview Marequest

Ma Request 

Tijdens Marequest 2019 hangt weer weer een topsfeer door het hele Mediacollege in Amsterdam. Zowel de leerlingen als de leraren doen weer hartstikke hun best om het een fantastisch feest te maken en zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel van dit jaar. Make a wish.  

Make a wish 

Make a wish is een stichting die een wens van zieke kinderen in vervulling laat komen. Zo kunnen bijvoorbeeld kinderen met kanker of een andere heftige of levensbedreigende ziekte iets doen wat ze altijd al hebben willen doen via Make a wish. Bij Marequest halen ze dit jaar zo veel geld als ze kunnen ophalen binnen voor de stichting.  

De leerlingen ervaren het tot nu toe als een leuke week met veel leuke en gezellige week. Dat geeft leerling Maurits Lambers van de afdeling mediaredactiemedewerker aan in een interview. “Ik vind dat er een hele leuke sfeer hangt in de school.” Aldus Maurits. Ook vindt hij het erg mooi hoe iedereen zich inzet voor het goede doel Make a wish. “Iedereen lijkt zich echt te beseffen waar ze het voor doen”. Dat blijkt ook aan een aantal dingen die zowel de leraren als de leerlingen aan het doen zijn. De leerlingen hebben een heleboel verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kan je bijvoorbeeld taarten gooien op leraren, in een pak sumoworstelen tegen je vrienden of een spannend potje sjoelen. Hier betaal je dan bijvoorbeeld 2 euro voor en dat gaat dan allemaal naar Make a wish. Ook maken de leerlingen van het keuzedeel radio van de opleiding mediaredactiemedewerker zelf radio. “Er zijn een aantal mensen uiit mijn klas die hier de hele dag muziek aan het maken zijn en op die manier geld binnen halen”. Aldus Maurits. Je kan bij de DJ’s namelijk nummers aanvragen voor 2 euro. Die nummers worden dan vervolgens gedraaid. Bij het taarten gooien gaat er bijvoorbeeld een leraar staan waar je dan voor een paar euro een taart op mag gooien. Ook helpen de leraren de leerlingen die bepaalde taken uit moeten voeren erg goed. “De leraren helpen ons ook erg goed met de dingen die wij voor Marequest moeten doen.” Vertelt Maurits. Zo heeft Maurits zelf bijvoorbeeld een promotievideo gemaakt voor Marequest. Ook heeft hij de link naar de livestream die de DJ’s volgt gedeeld en een mooie nieuwsbrief gemaakt om het te promoten. “Op de nieuwsbrief heb ik bijvoorbeeld een scanbare code neergezet waarmee je kan doneren naar Make a wish”. Op die manier heeft bijna iedereen op het Mediacollege zijn steentje bijgedragen aan Marequest en op die manier ook aan Make a wish en het vervullen van de wens van een kind. Ook is er op het Mediacollege zelf een jongen die vroeger een wens in vervulling heeft laten komen via Make a wish. Een oud leraar van hem reageerde nog op de actie van het Mediacollege. “Ik vindt het echt top dat er dit soort dingen gedaan worden voor zulke mooie stichtingen.” Aldus Chris Lieben.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *