Artikelen

Ma Request 2019

Wie zijn wij?

Mediacollege is een vakschool voor de media. Er zijn op deze school 14 praktijkgerichte opleidingen waarmee je aan de slag kunt gaan in de entertainmentwereld, de game-industrie, een ontwerpbureau, reclamebureau of bijvoorbeeld een bureau voor standbouw. Bij elke opleiding wordt je opgeleid tot een tot een professional in het vak van jouw keus.

Voorbereidingen

Elk jaar organiseert het Mediacollege in de laatste week voor de kerstvakantie een radioshow, namelijk Ma Request. Ma Request is een eigen variant van Serious Request. Dit jaar vind het evenement plaats van maandag 16 tot en met donderdag 19 december.  Tijdens deze week werken er verschillende opleidingen mee met dit project. Zo maken de tweedejaars studenten van mediaredactie net als de radiomannen van 3FM een radioshow vanuit ons eigen ‘Glazen Huis’. Ook studenten van Podium- en evenemententechnicus werken mee, zij zijn dan ook verantwoordelijk voor de opbouw en technische verloop van de uitzendingen. Met vele acties, donaties en nummerverzoekjes draagt ook het mediacollege zo een bijdrage aan bij het goede doel.

Het goede doel

Mediacollege heeft dit jaar weer een nieuw goed doel. Het goede doel van dit jaar is dan ook Make a Wish. Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige en soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Make a Wish Nederland wil alle jonge patienten tussen 3 en 18 jaar kracht geven voor de toekomst. Dat doen we door hun allerliefste wens te vervullen. De wensen lopen heel erg uit een, zo hebben sommige kinderen een wens dat ze bekende acteurs willen ontmoeten in America en voor sommige is een voorstelling bezoeken al een droom die uitkomt. Het mooie van dit goede doel is dat de kinderen die ziek zijn zo naar hun wens toeleven dat het ziek zijn het iets minder erg maakt.

Ervaring

Tijdens een presentatie van het goede doel ‘Make a Wish’ kwamen er twee vrijwilligers praten. Een van de vrijwilligers is zelf ook in contact geweest met Make a Wish Nederland.

Murat Kaya (20) een Nederlander die ook ernstig ziek is geweest en maar een wens had, naast het beter worden natuurlijk. Zijn wens was dan ook om Dwayne Johnson te ontmoeten, beter bekend als ‘The Rock’. Die wens is dan ook uitgekomen en hij mocht samen met zijn familie naar Canada om daar zijn wens uit te laten komen.

Door Isabel van Velzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *