Artikelen

Carnaval 2020 komt eraan!

 

Met nog een paar weken te gaan staat Carnaval weer voor de deur. Plaatsen als Denbosch, Eindhoven en Tilburg vieren massaal het jaarlijkse feest.  

In de aanloop naar carnaval komen er zoals elk jaar zangers, zangeressen en groepen met gekke en hit volle carnaval platen die over van alles en nog wat gaan.  

De ene carnavalsplaat is nog gekker dan de ander, zoals elk jaar gaan de teksten van het liedje eigenlijk over niks. Wel hebben ze vaak een positieve en feestelijke boodschap voor de luisteraar.  

De opvallende carnavalsplaten van dit jaar komen van Vieze Jack, Snollebollekes, de gebroeders ko en Stefan & Sean samen met Bram Krikke. Opvallend is dat er dit jaar al nummers zijn die erg vroeg uitkwamen voor carnaval 2020. Zo kwamen Snollebollekes en Stefan & Sean samen met Bram Krikke rond de herfst al met een plaat.  

Het populaire feest word vooral gevierd in de onderste delen van Nederland. Voornamelijk Brabant en Limburg zijn het drukst hiermee, zij trekken ook de meeste bezoekers iederjaar. Nog steeds zijn de welbekende praalwagens aanwezig tijdens de viering van carnaval maar de feesten naast de praalwagens trekken meer de aandacht. Zo worden er elk jaar grote feesten gegeven met muziek en gekke kleding.  

Bekende radiostations als radio 538 en Qmusic doen hier ook aan mee en maken hun eigen feesten met duizenden feestbezoekers. Die feesten gaan niet een avond en een nacht door, nee die duren maar liefst 3 tot 4 dagen lang. Vaak gaan winkels en bedrijven zoals kledingzaken en kantoren dicht tijdens de feestviering. Dat omdat alle inwoners dan mee kunnen feesten met het jaarlijkse festijn. Ook worden de sluitingen van winkels en bedrijven gedaan vanwege de veiligheid van de panden en diefstal.  

Carnaval 2020 duurt dit jaar van zaterdag 22 februari tot dinsdag 25 februari. 

Benieuwd naar de carnavalskrakers van dit jaar? Check de video’s hieronder. 

Gebroeders Ko – Waar Is De Paracetamol 

Vieze Jack – De Hut Verbouwen 

Snollebollekes – Klappen Nondeju 

Ferry Floor MR2B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *