Artikelen

COLUMN SITE – Volleybal

Vaak wordt volleybal gezien als een sport voor tutjes, maar het is allesbehalve dat. Ik speel nu al 7 jaar volleybal en heb er behoorlijk wat blauwe plekken aan over gehouden. Het is veel vallen, ballen tegen je hoofd, rode armen van de bal spelen en tegen je teamgenoten aanbotsen. En toch blijf ik het doen, waarom? Het is gezellig en gewoon onwijs leuk om te doen. Het is een echte teamsport dus je staat er nooit alleen voor, je staat altijd met vijf andere in het team. Volleybal is een hele zware sport. Je valt veel, moet veel rennen en hebt grote kansen dat je een bal je in je gezicht krijg. Leuk is anders, maar het hoor er bij. Kort gezegd; je maakt veel vrienden, ontmoet nieuwe mensen en bent altijd actief bezig!  

Zelf volleybal ik bij Croonenburg in Castricum. Dit is een kleine club met weinig spelers. We hebben altijd al moeite gehad om de teams te vullen en hebben momenten gehad dat de club bijna moest stoppen. Niemand is geïnteresseerd in volleybal spelen. 

Waarom is volleybal niet zo’n populaire sport? Mensen kennen het, maar niemand gaat voor de tv zitten voor volleybal wedstrijden zoals ze bij voetbal doen. Waarom is dit eigenlijk? Ik heb meerde mensen gevraagd of ze naar volleybal wedstrijden op tv kijken. “Nee ik vind volleybal niet echt een sport met veel actie, ik zou liever naar tafeltennis kijken dan naar volleybal” verteld Loekie (18) “volleybal is gewoon saai”.  

Ashley Walker MR2B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *