Artikelen

Snowboarden in Snow Planet!

 

Snowboarden en skiën, ontzettend veel mensen zijn er gek op. Ook Jeroen en Lennart doen dit graag. Ik mocht dit weekend mee om zelf te snowboarden en vroeg ik ze voor de beste tips tijdens deze activiteit. Zo kan jij misschien ook beginnen! 

Snowboarden is een van Jeroens favoriete bezigheden. Samen met zijn beste vriend Lennart doet hij dit minstens 2 keer per maand. Het was ontzettend leuk om dit te leren. “Ik ga dan misschien wel vaak op m’n plaat, maar ik vind het wel super gaaf!” – Jeroen (de jongen met de zwarte jas).  

Om te oefenen gaan Jeroen en Lennart naar Snow Planet in Spaarnwoude. Het is hier ontzettend leuk en handig om te oefenen.  Soms doen de mee aan lessen, maar het liefst oefenen ze zelf, omdat ze het beiden leuker vinden om het zelf uit te vinden.  

Als je wil gaan snowboarden heb je natuurlijk wel de juiste spullen nodig. Lennart vertelt dat hij minstens €500 aan spullen heeft uitgegeven, zoals een goede jas, een coole snowboard, een bril en materiaal tegen de kou. Goede kleding en spullen is dus zeer handig! 

“Checken of alles goed vast zit, dat doe ik altijd aan het begin. Als mijn schoen bijvoorbeeld niet goed zit val ik gelijk van de heuvel af”, vertelt Jeroen aan me. Dit is hem al vaak genoeg overkomen. Toen ik op dat bord stond gleed ik al gelijk weg, dus ik snap wat hij bedoelt.  

Tijdens het snowboarden moet je je goed concentreren, vertelt Lennart. “Als je dat niet doet, is de kans groot dat je tegen iemand aan botst en je geblesseerd raakt.” Dat wil je niet hebben, natuurlijk. Zijn tip is om goed gefocust te blijven op wat je doet, je omgeving en waar je heen gaat om ongelukken te voorkomen. Dit vond ik de eerste keer best lastig, maar na een tijdje wende je er aan. 

Aan het einde van de dag leenden we alle drie ski’s bij Snow Planet. . Als ik eerlijk moet zijn, vind ik skiën toch minder leuk dan snowboarden. Dit was de eerste keer dat we dit probeerden, het is een stuk lastiger. Jeroen gaf mij de tip om voor jezelf te ontdekken wat je leuker vindt, zodat je niet allerlei apparatuur koopt voor iets wat je eigenlijk toch niet zo leuk vindt. 

Loekie van Ede 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *