Artikelen

Waar geven jongeren hun geld aan uit?

Als je jong bent dan geef je je geld anders uit dan als je oud bent. Als je jonger bent hoef je bijvoorbeeld nog geen belasting te betalen of rekeningen. Ook betalen je ouders een hoop voor je als je jong bent, op die manier heb je zelf weinig uitgaven. Waar geven jongeren hun geld nou echt aan uit.

Volgens het onderzoek van het SNS zijn ook de uitgaven van jongens en meiden verschillend. In dit onderzoek hebben ze uitgezocht waaraan de jongeren hun geld uitgeven en hoeveel geld ze daaraan uitgeven. Zo besteed 71% van de jongeren hun geld aan snoep en snacks, maar toch doen jongens dat meer dan meiden. Bij meiden is hun grootste uitgaven post namelijk cadeaus. Jongens geven ook geld uit aan cadeaus, maar niet zoveel als meiden.

In dit onderzoek is ook duidelijk te zien dat meiden hun geld meer uitgeven aan dingen voor hun uiterlijk. Bijvoorbeeld schoenen en kleding. Bij jongens is duidelijk te zien dat ze hun geld graag uitgeven aan hun telefoon en nieuwe computerspellen etc.

Jongeren sparen over het algemeen vrij weinig. Ze geven het geld wat ze hebben liever meteen uit. Natuurlijk zijn sommige jongeren anders en sparen wel. Die hebben een voordeel in de toekomst. Voor als ze eventueel het huis uit gaan of een auto willen kopen. Op die manier kunnen ze sneller starten en sneller die belangrijke dingen kopen dan hun leeftijdsgenoten.

Kelly Vermeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *