Artikelen

Vooruitblik talkshow – Ma Request

Vorige week tijdens ‘De Jeugd’ ging het over de school. Het Mediacollege Amsterdam is een vrij bekende school die al best wel lang bestaat. Het is ook een best bijzondere school en heeft veel te bieden wat opleidingen betreft. Daarbij heeft het ook een fijne kantine om je te voorzien van etenswaren om zo de dag door te kunnen. Daarover kan je meer lezen op de site. 

Omdat het een mediaschool is, zoals de naam al zegt, kan je wel verwachten dat men weet hoe je de school goed promoot. In de vorige aflevering van de talkshow sprak Kelly Vermeer over de open dag. Hoe zorgt de school ervoor dat de school zich goed representeert en goed uitbeeldt wat het biedt. Ook vertelde zij haar ervaringen met helpen bij de open dag.  

Karen Versteege had het over het nieuwe schoolsysteem genaamd ‘Maatwerk’. 2018-2019 was nog een best wel normaal jaar, maar dit jaar is alles anders. Voor de MR (Mediaredactiemedewerker) studenten begint de les op zijn vroegste om 9 uur, maar meestal is het 9:30. Ook werken zij nu met modules. Dit geldt alleen voor de opleiding MR, maar waarom? 

Wendy Boots vertelde over de stages. In februari gaan de studenten namelijk op stage. Tips en no-go’s voor het solliciteren, wat is het verschil tussen stage en werk en waarom is het zo belangrijk? Het volgende schooljaar staat geheel in het teken van de stage, dus is het wel een belangrijke periode in het schooljaar om alvast een ‘feel’ te krijgen van wat je allemaal kan verwachten en ook om alvast te wennen. 

Kai van Leeuwen sprak over verzuim. Hoe komt het dat hij het vorige jaar zo veel heeft verzuimd? Wat betekent het en wat gebeurt er als je er te vaak niet bent?  Daarbij sprak hij ook over redenen waarom hij er een keer misschien wel of niet is. Kan de school er wat aan doen, of is het puur persoonlijk? 

Tijdens de volgende aflevering gaat het over Ma-Request. Iets waar de MR studenten zich de laatste weken flink mee bezig hebben gehouden. Dit jaar staat het in het teken van Make-A-Wish Nederland. Een organisatie dat geld inzamelt om de liefste wensen van zieke kinderen te vervullen. De school zamelt geld in met hun eigen versie van ‘Het Glazen Huis’. De kantine en lounge worden helemaal omgebouwd. Binnen en buiten zijn er acties en spellen te doen en er komen DJ’s en optredens. Het wordt dus een groot feest. Meer daarover dus tijdens de talkshow. Wij zijn allemaal benieuwd wat de gasten allemaal te vertellen hebben. Volg ons ook op onze social media voor updates.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *