Artikelen

De top 5 Nederlandse verjaardag clichés

Als Nederlanders jarig zijn gaat het bijna altijd hetzelfde. Mensen komen op visite, gaan in een kringetje zitten en ze komen echt niet onder de kop koffie uit bij binnenkomst. Op een gegeven moment is de kring zo groot dat je alleen nog maar met de mensen naast je kan praten.

  1. De koffie en taart bij binnenkomst.

We hebben het er al even over gehad. De kop koffie bij binnenkomst. Deze gaat meestal gepaard met een stuk taart. Meestal kan je uit alle smaken kiezen, appel, slagroom, mokka etc.

  • Iedereen feliciteren

Als je binnenkomt is het wel beleefd om iedereen gedag te zeggen, maar het is een gewoonte geworden om iedereen in de kamer een hand te geven en te feliciteren. Soms krijg je onverwachte zoenen van die ene oom of tante die dan weer begint over hoe groot je geworden bent, maar die vallen niet te ontwijken.

  • In een kringetje zitten

Eindelijk ga je lekker zitten en moet je verplicht naast iemand zitten waar je misschien niet echt een klik mee heb, maar gelukkig kan je nog met de mensen tegenover je praten. Totdat de kring te groot word.

  • Kaas en worst

Bij een verjaardag hoort natuurlijk een snack. Een van de meest gebruikelijke snacks is het plankje met kaas en worst. Vergeet natuurlijk de Nederlandse vlaggetjes niet die eruit steken.

  • De hema fototaart

Zoals bij punt 1 verteld is er meestal taart aanwezig op een verjaardag, maar heel vaak zijn het slagroomtaarten met een foto erop. Dan krijg je ineens een stuk van een gezicht op je bord… akward.

– Kelly Vermeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *