Artikelen

We gaan los

Feesten, alcohol en muziek.  Al deze dingen kom je tegen in het uitgaansleven. Waarom gaan mensen uit? Hoeveel geld gaat eruit naar alcohol? Word er veel alcohol genuttigd? En last but not least, waar luistert de uitgaansbevolking naar?

Waarom gaan mensen uit?

Mensen gaan uit voor de gezelligheid. Dat is natuurlijk op zijn simpelst gezegd.  Want er gebeurt van alles tijdens een avondje uit. Je ontmoet nieuwe mensen, deelt contacten, danst heerlijk mee op de muziek en misschien ontmoet je wel de liefde van je leven.  Uitgaan met vrienden is een van de populairste vormen. Je gaat op een plekje indrinken met je eigen vriendengroep, iedereen begint een beetje los te komen en dan ga je naar de club. Iedereen voelt zich super goed met een drankje op. Het gevoel van liefde en gezelligheid wordt dan ook zeker opgewekt.

Hoeveel geld gaat eruit naar alcohol?

Hoeveel alcohol wordt er nou genuttigd op een lekker avondje uitgaan? Op deze vraag zijn meerdere antwoorden.  Iemand met veel geld geeft zo meer dan honderd of twee honderd euro uit aan drank. Je moet je voorstellen dat dit 20 glazen Bacardi cola zijn. Je hebt ook mensen die van tevoren een fles kopen van twintig euro. Vaak geven deze mensen niet veel geld uit aan drank in de clubs zelf.  Er is dus heel veel verschil in de uitgaven van alcohol.

Wordt er veel alcohol genuttigd?

Door de jaren heen wordt er steeds meer alcohol genuttigd. Dit gebeurt vooral bij jongeren vanaf een leeftijd van 15 jaar.  Deze mensen zijn niet legaal om alcohol in te nemen, maar toch gebeurt het wel.  Als je per week 10 glazen alcohol zou drinken zou dit niet verdere effecten hebben op je gezondheid. En dan denk je 10 glazen, dat is toch best veel? Iemand die uitgaat drinkt er 30 of zelfs meer. Alcohol klinkt altijd wel leuk en aardig, maar gevolgen heeft het zeker. Voor je gezondheid, voor je humeur en noem maar op. Een feestje zonder alcohol zou ook niet verkeerd zijn.

Welke muziek is geliefd?

Muziek is een groot begrip. Als jij naar een gezellige oudhollandse club gaat kan je verwachten dat er alleen maar Nederlandse muziek gedraaid wordt. In de wat grotere clubs varieert dit heel erg. Van rap tot popmuziek alles hoor je wel. De muziek wordt gedraaid op de wensen van iedereen. Neem bijvoorbeeld het nummer Ik vind je lief zoals je bent van Maan. Dit nummer haalt hoge luistercijfers, vandaar dat clubs weten, die moet ik draaien.

Het uitgaansleven is dus een en al gezelligheid en sfeer. Kijk wel uit met het nuttigen van alcohol. Je wilt bovendien niet al je hersencellen verspillen aan het drinken van alcohol.

Luna van der Laan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *