Artikelen

Sporten, hoeveel mensen doen dat nou eigenlijk?

  Het is algemeen bekend dat sporten heel gezond is.  Mensen die bewegen zijn niet alleen lichamelijk en mentaal fitter, ze hebben ook minder kans op hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde soorten kanker. Ook verbeterd sporten die kwaliteit van het leven. Het maakt niet uit als je op latere leeftijd begint met sporten.  Sporten is sporten. Dus beweeg mee met de mensheid. 

Aantal mensen die sport 

De mensheid sport veel te weinig. Ongeveer 40 % van het gehele aantal inwoners doet aan beweging. Dit is niet veel. Dat is zelfs nog minder dan de helft. Dit moet gaan veranderen. Veranderen wilt niet zeggen dat iedereen in een keer 7 dagen in de week moet gaan trainen, maar er zijn wel handige tips. Mensen die vaak vanaf 0 beginnen moeten goed nadenken over de opstart. Ga eerst 1 of twee keer in de week bewegen en bouw het vervolgens in rustig tempo op.  

Tips om meer te bewegen  

  • Ga een keer mee sporten met vrienden en/of familie. 
  • Eet gezonder. Het gevolg van gezond eten is dat je meer energie hebt. Dit betekend dat je automatisch meer gaat bewegen. 
  • Pak vaker de fiets naar de supermarkt en/of ga lekker lopen.  
  • Denk aan de zin “ bewegen beloond”  

Luna Van der Laan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *